fbpx

Hvad er intelligent kommunikation?  

Opnå det resultat du ønsker nu,
med ‘Intelligent Kommunikation’

Intelligent kommunikation er nøglen til at vende en udfordrende situation, at gøre din præsentation strålende og at lede dit hold til sejr. Intelligent Kommunikation vil gøre en forskel for dig og din arbejdsplads.

Intelligent Kommunikation er et simpelt 4-trinssystem, som sikrer dig, at du altid får dit budskab igennem og får den respons du ønsker, uanset hvem du står overfor. Gennem de fire trin, får du konkrete værktøjer og en sikker måde at skabe præcis den indflydelse du ønsker.

Uanset om du vil trænge igennem til én person eller større grupper, så er det et must at følge de fire trin. Så snart du forstår og anvender systemet, kan du få det resultat og den respons du ønsker, hver eneste gang.

Lederskab handler om at influere andre mod opnåelsen af et mål, men det er vigtigt, at processen er baseret på en gensidig respekt og tillid samt en kultur, som folk har lyst til at være en del af. Det er her ’Intelligent Kommunikation’ kommer ind i billedet.

Der vil altid være ydre forventninger til dig som leder. Gennem ’Intelligent Kommunikation’ lærer du at finde den indre sikkerhed, uanset om der er usikkert i det ydre. Du vil agere nærværende og autentisk gennem en personlig udstråling og naturlig gennemslagskraft. Alligevel handler ’Intelligent Kommunikation’ ikke om dig, men om den effekt du har på folk.

Hver gang du kommunikerer med andre, er der to parametre du skal forholde dig til.

Intern Kommunikation’ og ’Ekstern kommunikation

Lyder det spændende?

Intern kommunikation

Handler om måden du kommunikerer til dig selv på. Hver gang du befinder dig i en ressourcestærk og selvsikker tilstand, så er det fordi du kommunikerer til dig selv på en helt bestemt måde.
For at få det resultat og den respons du ønsker, er det afgørende, at du selv befinder dig i den rigtige tilstand først.
Hvis du vil inspirere andre, skal du først selv være inspireret. Gennem ’Intelligent Kommunikation’ lærer du de indre strategier, som bringer dig i en selvsikker og ressourcestærk tilstand, hver gang du har brug for det

 

Ekstern kommunikation

Handler om interaktionen der foregår mellem dig og andre personer. Det handler om at forstå den eller de personer du står overfor. Når du samtidig får effektive strategier til at sikre dig den respons du ønsker fra andre, så bliver du en ekstraordinær leder.
Der findes helt bestemte strategier og tilgange til at præsentere magisk, håndtere indvendinger og skeptiske kommentarer.
De værktøjer du lærer, vil sikre dig tillid, forståelse, motivation og sammenhold.

Udbytte

Gennem ’Intelligent Kommunikation’ vil du:

  • Få den respons du ønsker, uanset hvem du står overfor
  • Få dit budskab igennem hver gang
  • Nemmere håndtere utilfredse medarbejdere eller kunder
  • Sikre gensidig forståelse og forventningsafstemning
  • Hjælpe andre med at overkomme begrænsende tanker og følelser
  • Skabe bedre resultater
  • Have nemmere ved at udvikle og motivere andre
  • Blive bedre til at præsentere med naturlig karisma
  • Skabe et harmonisk team med tillid og sammenhold
  • Efterlade det indtryk du ønsker

Da alle mennesker er forskellige, er det afgørende at være fleksibel i din kommunikation for at formidle dit budskab effektivt. Derfor handler ’Intelligent kommunikation’ om at forstå dig selv og den effekt du har på andre, samt hvordan du skaber det resultat og den respons du ønsker.

.

Til dig som leder

Hvis du som leder ønsker at skabe en kultur baseret på gensidig tillid og respekt, samt at overføre og realisere den fælles vision til medarbejderne, så afhænger det af din evne til at kommunikere og skabe indflydelse. Derfor er ’Intelligent kommunikation’ et af de vigtigste parametre i dit lederskab.

For at lede andre kræver det først og fremmest, at du forstår den eller de personer, du kommunikerer med. Det kræver, at du er bevidst om, hvor du vil lede dem hen. Dernæst forudsætter det, at du ved, hvordan du skal formidle dine budskaber klart og tydeligt. Denne samlede forståelse er kernen i ’Intelligent Kommunikation’.

Gennem Intelligent Kommunikation får du en personlig gennemslagskraft, som øger motivationen og synergien i dit team. Din evne til at præsentere, formidle tydelige budskaber og håndtere modstand fra skeptiske medarbejdere, kollegaer og chefer, er med til at skabe tillid, sammenhold og dermed også bedre resultater.

De 4 trin i
‘Intelligent Kommunikation’

Er opstået ved at nærstudere de dygtigste og mest effektive kommunikatorer i verden – og nu kan du følge samme trin, til din og din virksomheds fordel. Hvis du ikke får den respons du ønsker, hvis dit budskab ikke går igennem eller du oplever modstand, så mangler du elementer fra de fire trin i din kommunikation.

Trin 1: Forståelse
For virkelig at kunne influere og lede personer eller grupper i en bestemt retning, kræver det først og fremmest at du forstår deres ønsker og behov. At du træder ind i deres ’model af verden’ og forstår deres bevæggrunde. Ud fra dette kan du sikre dig, at personen eller gruppen føler sig set og anerkendt.

Trin 2: Skift fokus
For at lede personen i den ønskede retning, kræver det at du hjælper personen med at skifte fokus og åbne op for nye perspektiver. Det kan du fx gøre ved at stille spørgsmål, give ny information og data eller på anden måde bryde personens tilstand.

Trin 3: Ressourcer og åbenhed
Når du forstår personen du interagerer med og fokus er skiftet, er det vigtigt, at du bringer dig selv og den anden person, ind i en ressourcestærk tilstand. Dette indebærer at personen tror på, at der findes en anden og bedre løsning og samtidig er åben over for, at du har løsningen.

Trin 4: Præsenter løsning
Sidste trin er at præsentere løsningen i et simpelt sprog, som personen (gruppen) forstår. Det er vigtigt at tilpasse sin kommunikation, så budskabet bliver modtaget. Dette forudsætter en fleksibilitet og forståelse (trin 1) for situationen og personen (gruppen).

I ’Intelligent Kommunikation’ går vi i dybden med hvert trin, så du til sidst vil mestre kommunikationens vigtigste principper og dermed få den respons og det resultat du ønsker. 

Hvad siger andre?

“Jeg er blevet mere sikker i mine beslutninger og præstationer, efter at have været hos Nicolaj. Samtidig har han givet mig nogle uvurderlige kommunikationsværktøjer. Han er autentisk, arbejder effektivt og kan både udvikle dig fagligt og personligt.”

Rene Albrecthsen

Chefkonsulent, FinPro

Som leder er det vigtigt at investere i sig selv og sin egen udvikling. Jeg har brugt, Nicolaj og han kan noget helt særligt på ingen tid. Han gav mig samtidig klarhed i en vigtig beslutningsproces. Han kan varmt anbefales herfra.”

Nada Al-Zein

Direktør, Mindset Consulting Aps

tag dit lederskab til næste niveau!

Kontakt os for at høre nærmere.

 

Kontakt os