fbpx

De seneste par år har jeg gennemgået en mental forvandling. Jeg er gået fra at være i en eksistentiel krise til nu at have skabt et mentalt, fysisk og økonomisk overskud. Jeg skriver ikke det her for at fremhæve mig selv. Jeg skriver det, fordi jeg har lært nogle ting, der har ændret mit liv. Mit mål med hele denne side, er at hjælpe, inspirere og motivere dig, ved at dele ud af de ting jeg har lært.

Lad os skrue tiden tilbage til 2016. Mit fjerde barn blev født. Jeg var 27 år. Jeg havde tre jobs og alligevel økonomisk underskud, ikke rigtig tid til at dyrke motion og værst af alt anede jeg ikke rigtig hvad jeg ville med mit liv. Jeg havde stressymptomer og havde svært ved at være til stede i nuet og nyde livet.
Jeg havde dog en masse kærlighed i mit hjerte og vidste at jeg var var en god far. Jeg havde også en motivation for at skabe et bedre liv, både for mig selv og for andre, men jeg havde ingen ide om hvordan det skulle ske.

Mit mål på daværende tidspunkt var at tjene flere penge, så jeg kunne forsørge min familie. Det var en enorm frustration for mig, at jeg knoklede uden at det førte nogen vegne. Mit problem var at jeg ikke havde tid til at være mere væk fra børnene, for det var jeg i forvejen gennem mit arbejde. Men hvordan skulle jeg så tjene flere penge?
Jeg stillede mig selv følgende spørgsmål: ”Hvad er jeg god til?”
Jeg kom frem til den konklusion, at jeg var god til at skrive tekster. Så var spørgsmålet bare om jeg kunne tjene penge på det hjemmefra. Jeg undersøgte sagen – og BOM – det kunne man. Jeg gik straks i gang med at oprette firma, lave en hjemmeside og derfra forsøge at skaffe nogle kunder. Der gik ikke lang tid før det lykkedes at få opgaver indenbords. I dag har jeg fået en fast aftale med en markedsføringsvirksomhed, som er i rivende udvikling. Det betyder langt fra at jeg er blevet millionær, men jeg har fået den ekstra indtægt, som har gjort at tingene kan køre bedre rundt. Desuden er der rigtig god mulighed for økonomisk vækst på sigt. Min pointe med at fortælle denne historie er blot, at uanset hvor håbløs situationen ser ud for dig, så kan du altid finde en vej ud. Du skal bare tænke ud af boksen, bruge din kreativitet og klø på!

Indtil videre har jeg kun fokuseret på det økonomiske aspekt, som faktisk er det mindst vigtige. For jeg fandt nemlig hurtigt ud af penge alene ikke kunne gøre mig glad. Jeg havde nogle mentale udfordringer, som var opstået indefra, og dette kunne pengene ikke løse for mig. Jeg blev nødt til at få styr på mit stressede sind og lære at være til stede i nuet. Men hvordan gør man lige det?

Gennem en altid positiv og opmuntrende kollega blev jeg introduceret til stoicismen. Meget kort fortalt er stoicismen en praktisk orienteret livsfilosofi, der henvender sig til alle mennesker på tværs af sociale klasser, køn, kontinenter og kulturer. Målet er at leve et glædesfyldt og tilfredsstillende liv. Stoicismen er som et indre kompas, der fortæller dig hvilken vej du skal gå, når du er i tvivl. Jeg begyndte derfor at læse alt hvad jeg kunne om hvordan jeg fandt en indre ro. Det førte mig videre til Byron Katie og hendes enestående syn på livet, hvilket førte mig videre til Tony Robbins og hans indsigtsfulde visdom. Jeg fandt ud af, at dit liv er et resultat af dine tanker. Så hvis du kan ændre dine tanker, så kan du også ændre dit liv. I den forbindelse afgør de input du modtager fra andre og de ting du fortæller dig selv, kvaliteten af dit liv.

Vi skaber vores egen karakter, former og danner vores vilkår, vores omstændigheder og vores skæbne.
– James Allen

Derfor har jeg i det seneste år læst (og hørt) ca. 100 bøger. Det har jeg gjort for at blive oplyst, udvide min horisont, for at skabe en positiv indre dialog, for at blive bevidst om hvad jeg ville med mit liv, samt for at omsætte den viden jeg fik til handling. Det har betydet at jeg er blevet bevidst om adskillige afgørende faktorer, der har ændret mit liv. Jeg har opdaget sider af mig selv, som jeg ikke anede eksisterede. Jeg stoppede med at sammenligne mig selv med andre og dermed stoppede jeg med at være misundelig på andre. Jeg stoppede med at fortryde de dumme beslutninger, som jeg tidligere havde taget, og i stedet betragtede jeg dem som vigtige livslektioner. Jeg begyndte at blive bevidst om hvad jeg ville med mit liv og jeg begyndte at arbejde målrettet hen imod det. Jeg begyndte at værdsætte det jeg havde og lærte samtidig hvordan jeg skulle takle udfordringer der løbende opstod.

Det har givet mig en uvurderlig sindsro og evnen til at være til stede i nuet. Jeg lærte samtidig hvordan jeg bedst muligt kunne prioritere min tid, så jeg kunne fokusere på de ting jeg ville. Og når man har arbejde, virksomhed og fire børn, så er det altafgørende hvordan ens tid bliver prioriteret. Læs mere om hvordan du prioriterer din tid her. Læs mere om hvordan du effektiviserer den tid du har her.
Jeg sørgede samtidig for at dyrke regelmæssig motion, som jeg var begyndt at skrue ned på. Hemmeligheden er meget simpel. At tage sig tiden til det.

Alt det her lyder måske meget forsimplet, men det er ren faktisk også tilfældet. Alt i livet består af valg og beslutninger. Tager du de rette valg, så får du det liv som du ønsker. Så simpelt er det, men det betyder ikke at det er nemt. De fleste af os er ivrige efter at forbedre vores liv og omstændigheder, men er ikke villige til at ændre på os selv – og derfor forbliver vi bundet. Derfor er det dig selv du skal arbejde med og ændre på, hvis du gerne vil ændre dit liv. Det handler om at overkomme sin frygt, bryde sine grænser og blive bevidst om hvilken retning du vil gå i livet. Det handler om at vende modgang til motivation. Se denne video hvor jeg forklarer hvad modgang er.

Kort sagt ønsker jeg blot at fortælle at jeg har ændret mit liv, samt min mentale og fysiske sundhed – og hvis du vil, kan du gøre det samme. Du kan gøre lige hvad du vil i dit liv. Spørgsmålet er bare hvor meget du vil det og hvor højt du prioriterer det gennem din handling.

God dag!